Orejuela, Isimat, Tapia en Ramselaar

Transferprio's bij de top-drie: bankzitters PSV en Ajax weg, oplossing voor Tapia

Transferprio's bij de top-drie: bankzitters PSV en Ajax weg, oplossing voor Tapia

21-11-2018 15:00
43

Over ruim een maand breekt de winterse transferperiode aan. John de Jong (PSV), Marc Overmars (Ajax) en Martin van Geel (Feyenoord), de technische bazen bij de top-drie, hebben in januari 31 dagen de tijd om in- en uitgaande transfers te fiksen. Waarschijnlijk valt er in Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam wel wat actie te verwachten. Een vooruitblik. 

PSV

Het Eindhovens Dagblad meldde woensdag dat er in het Philips Stadion gesprekken gepland staan met Daniel Schwaab. Het contract van ervaren Duitser loopt komende zomer af. Schwaab is dit seizoen basiskracht bij koploper PSV; dat is ten koste gegaan van Nicolas Isimat-Mirin. Grote kans dat de Eindhovenaren in januari bereid zijn om mee te werken aan een transfer van de Fransman, die naar verluidt helemaal niet happy is met de situatie. 

De talentvolle Armando Obispo liet onlangs doorschemeren dat een verhuur in de winterstop wellicht interessant is. Of PSV en De Jong willen meewerken aan een tijdelijk vertrek van de tiener, hangt af van de ontwikkelingen rond Isimat. Trainer Mark van Bommel wil ongetwijfeld niet twee centrale verdedigers zien vertrekken. Qua inkomende transfers blijft het waarschijnlijk rustig. PSV beschikt over een brede selectie en voldoende opties op de bank. 


Bart Ramselaar snakt hoe dan ook naar de kans om te vertrekken bij de regerend landskampioen. De rol van de drievoudig Oranje-international lijkt volledig uitgespeeld onder Van Bommel. Ramselaar (22) deed dit seizoen 22 minuten mee in de Eredivisie. Zijn contract loopt door tot medio 2021. Waarschijnlijk verlangt PSV een transfersom voor de rechtspoot. 

Ajax

Overmars was eerder deze maand duidelijk toen een mogelijk winters vertrek van onder meer Frenkie de Jong of Matthijs de Ligt ter sprake kwam. In januari mag er geen enkele dragende kracht vertrekken - simpel. Pas na afloop van het seizoen is Ajax bereid om te luisteren naar duizelingwekkende bedragen uit Engeland, Spanje en Italië. Nu is het zaak om alle kikkers in de kruiwagen te houden. Een vertrek van spelers die niet in de plannen van Erik ten Hag voorkomen, behoort natuurlijk wel tot de mogelijkheden. We kunnen ons voorstellen dat bijvoorbeeld miskoop Luis Orejuela zijn heil elders gaat zoeken. 

Als we de geruchten mogen geloven, wil Ajax zich in januari graag versterken met Lisandro Magallan. Afgelopen zomer ketste de komst van de Argentijnse stopper op het laatste moment af. Nu zou Overmars een nieuwe poging willen wagen bij Boca Juniors. Wanneer Ajax er in januari in slaagt om Magallan vast te leggen, kan de verdediger in ieder geval enkele maanden acclimatiseren in Amsterdam - om daarna in de voetsporen te treden van De Ligt. 


Het wordt interessant om te zien of Ajax en Overmars bereid zijn om mee te werken aan de verhuur van een aantal jonkies. Op een serieuze kans in Ajax 1 hoeven onder meer Dennis Johnsen en Vaclav Cerny voorlopig niet te rekenen. De aanvallers maken weliswaar minuten in de Keuken Kampioen Divisie, bij Jong Ajax, maar wellicht is er een interessante eredivisionist die hen speelminuten kan en wil bieden op het hoogste niveau. 

Feyenoord

In Rotterdam-Zuid wordt er dit seizoen geen Europees voetbal gespeeld. Feyenoord focust zich volledig op de Eredivisie en de KNVB Beker, speelt doorgaans één wedstrijd per week en dus kan trainer Giovanni van Bronckhorst werken met een kleinere vaste kern dan Van Bommel en Ten Hag. Eén van de spelers van de club die buiten de boot valt, is Renato Tapia. In januari 2016 kostte de Peruviaan 2,5 miljoen euro; dit seizoen deed hij welgeteld drie minuten (!) mee in competitieverband. Het Algemeen Dagblad schreef onlangs al dat de naderende winterstop 'een mooi moment is om uit elkaar te gaan'


Ook in De Kuip loopt een aantal talenten rond dat misschien profijt heeft van een verhuur in januari. Wij denken bijvoorbeeld aan Lutsharel Geertruida en Jari Schuurman. In de wandelgangen wordt veel gesproken over Yassin Ayoub, die sinds zijn overstap van FC Utrecht amper minuten krijgt van Van Bronckhorst. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Feyenoord bereid is om hem al in januari te laten gaan, ook omdat hij het eerste alternatief is zodra Jordy Clasie of Tonny Vilhena wegvalt. Ook Kenneth Vermeer moet zo goed als zeker tot de zomer wachten voordat hij een nieuw avontuur aan kan gaan. 

Welke spelers gaan in januari sowieso vertrekken uit Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam? En zijn er aankopen nodig? Deel het in de comments!