'Buiten PSV en Ajax zouden weinig ploegen bovenin meedraaien in Championship'

'Buiten PSV en Ajax zouden weinig ploegen bovenin meedraaien in Championship'

Gepubliceerd: woensdag 21 november 2018 om 19:18wo 21-11-2018 om 19:18

Jordy de Wijs heeft nog geen moment spijt gehad van zijn move naar Engeland. De verdediger van Hull City, de nummer 22 van het Championship, kijkt zijn ogen uit.

De Wijs (23) verruilde PSV afgelopen zomer voor Hull City. "Ik kan me hier goed ontwikkelen, omdat het spel goed bij me past. We proberen wel om verzorgd te voetballen, maar veel ploegen hanteren een opportunistische speelstijl waarbij de bal meteen door de lucht naar voren gaat. Vaak ligt het allemaal heel dicht bij elkaar", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad.

In het Championship voelt De Wijs zich thuis. "De sfeer is prachtig en de stadions zijn groot en meestal vol. Niks ten nadele van de eerste divisie in Nederland, maar het is op geen enkele manier te vergelijken met deze competitie. Ik denk dat afgezien van PSV en Ajax heel veel ploegen uit het linkerrijtje in de Eredivisie het ontzettend moeilijk zouden hebben in het Championship en niet bovenin mee zouden draaien."

Omdat het Championship liefst 46 speelronden telt en Hull City ook nog meedoet aan de FA Cup en League Cup, komt De Wijs er niet altijd aan toe om PSV te kijken. "Ik volg de club nog altijd op de voet, omdat ik er zo lang heb gespeeld en zoveel mee heb mogen maken. De Champions League-wedstrijden heb ik dit seizoen niet allemaal gezien, omdat we soms zelf moesten spelen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws