Kwakman heeft bedenkingen bij Kluivert-nieuws: Dat is best apart

Kwakman heeft bedenkingen bij Kluivert-nieuws: "Dat is best apart"

22-11-2018 07:45
81

FOX Sports-analist Kees Kwakman vindt het 'best apart' dat de naam van Justin Kluivert op de uiteindelijke shortlist van de Golden Boy Award 2018 prijkt. Zó indrukwekkend heeft de vleugelaanvaller de laatste maanden namelijk niet gepresteerd, vindt hij. 

Eerder deze week werd bekend dat Tuttosport, de organisator van de jaarlijkse uitverkiezing voor het grootste voetbaltalent, de shortlist heeft ingekort naar vijf namen. Naast Kluivert staan Matthijs de Ligt (Ajax), Patrick Cutrone (AC Milan), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) en Vinicius Junior (Real Madrid) op het uiteindelijke lijstje. In december wordt de winnaar van de Golden Boy Award bekend. 

Wedden

Meer odds

Dat Kluivert (19) één van de kanshebbers is, noemde Kwakman woensdagavond bij Voetbalpraat op FOX Sports 'best apart'. "Hij heeft in 2018 zestien wedstrijden in de Eredivisie gespeeld en negen keer, waarvan vier in de basis, bij AS Roma..."

Kluivert verkaste afgelopen zomer voor circa van zeventien miljoen euro van Ajax naar Rome. Namens de Serie A-club scoorde hij dit seizoen één keer. 

Lees ook: Golden Boy Award lonkt voor De Ligt en Kluivert: vijf man over op shortlist