Advocaat negeert goalgetter: Je snapt niet dat hij nooit een kans krijgt

Advocaat negeert goalgetter: "Je snapt niet dat hij nooit een kans krijgt"

22-11-2018 13:07
50

Het is gek dat Nick Venema van FC Utrecht-trainer Dick Advocaat geen kans krijgt in de Eredivisie. Dat vindt John van Loen, oud-spits van de club. Venema scoort dit seizoen aan lopende band namens Jong FC Utrecht. Dinsdagavond was het drie keer raak tegen Jong Ajax (4-3). 

Advocaat kampt in stadion Galgenwaard met een spitsenprobleem en dus is het éxtra raar dat Venema (19) niet in beeld lijkt te zijn bij het eerste elftal. "Je snapt niet dat hij nooit een kans krijgt", aldus Van Loen (53) in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

"Advocaat oordeelt dus dat hij nog niet goed genoeg is, maar wat is niet goed genoeg als je altijd scoort? Dan voetbalt hij misschien niet geweldig, maar hij maakt ze tóch wel. Ik denk dat veel clubs op zo'n speler zitten te wachten."

Het is de hoogste tijd dat Venema minuten krijgt, vindt de oud-international. "Geef hem eens twee of drie wedstrijden de kans en beoordeel hem dan op dat niveau. Tien minuten invallen is geen kans. Ik vind het onbegrijpelijk dat eigen talent zo'n mogelijkheid niet krijgt. Bovendien is het heel vervelend voor die jongen, want waar voetbal je dan voor?"

Lees ook: Jong Ajax verliest spektakelstuk in Utrecht: hattrick én gemiste penalty Venema