De Jong trok eigen plan in slotfase Duitsland - Nederland: Soms kun je mee

De Jong trok eigen plan in slotfase Duitsland - Nederland: "Soms kun je mee"

Gepubliceerd: vrijdag 23 november 2018 om 15:48vr 23-11-2018 om 15:48

Frenkie de Jong vertolkte op het inmiddels beroemde briefje van Oranje-assistent Dwight Lodeweges een belangrijke rol, maar in de slotfase van Duitsland - Nederland was de Ajacied niet op de hoogte van de instructie.

Dat vertelt De Jong vrijdag aan FOX Sports. Op het briefje van Lodeweges stond dat de 21-jarige middenvelder moest opschuiven naar de verdediging, omdat Virgil van Dijk in de spits ging spelen. Bij de late gelijkmaker van de Oranje-captain stond De Jong echter in het Duitse doelgebied.

"We speelden natuurlijk met drie man achterop, maar op het einde waren ze allemaal zo ver naar achteren... Je hebt geen twee vrije mensen nodig achterin, dus ik dacht: soms kun je mee", aldus de Ajacied, die van een briefje niets wist. "Ik heb 'm niet gezien inderdaad. Ik hoorde het pas na de wedstrijd, maar ik wist wel wat de bedoeling was. Ik wist alleen niet dat het met een briefje doorgegeven was."

Door zijn veranderde status wordt van De Jong misschien ook meer leiderschap verwacht bij Ajax. Hij ziet dat zelf echter niet zo. "Nee, helemaal niet. Ik denk dat het voor ieder persoon verschillend is. Ik probeer wel wat dingen aan te geven, maar ik ben zeker geen natuurlijke leider, dus ik ga dat niet opeens geforceerd doen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws