Van Bommel rekent af met theorie Driessen: Grootst mogelijke onzin die er is

Van Bommel rekent af met theorie Driessen: "Grootst mogelijke onzin die er is"

23-11-2018 16:04
124

Mark van Bommel heeft vrijdag korte metten gemaakt met de 'complottheorie' van Valentijn Driessen. De chef voetbal van De Telegraaf zette vraagtekens bij de afwezigheid van Steven Bergwijn en Denzel Dumfries tijdens Duitsland - Nederland (2-2).

Bergwijn haakte af met een enkelblessure, terwijl Dumfries door bondscoach Ronald Koeman werd gepasseerd ten faveure van Kenny Tete. "Het zijn wel elke keer de PSV'ers die afhaken bij Oranje. Die Ajacieden lopen wel gewoon door. Die moeten er weer negentig minuten staan", zei Driessen maandagavond weten bij Natafelen op FOX Sports.

Van Bommel heeft de opvallende uitspraken ook gehoord en komt vrijdag met een reactie. "De bondscoach selecteert jongens, waarmee hij denkt de meeste kans te maken op de overwinning", aldus de PSV-trainer op de persconferentie die is vastgelegd door Voetbal Inside. "Zou hij ze niet opstellen, omdat ik hem bel? Dat zou wel heel raar zijn."

Van Bommel schuift de theorie van Driessen terzijde met een vergelijking. "Het is hetzelfde als wanneer er een interland komt na een wedstrijd van PSV. Alsof Ronald Koeman mij dan belt en zegt: Hé Mark, luister eens even. Jij speelt zaterdag in de competitie, dus haal hem er even uit, want ik speel tegen Duitsland. Het is de grootst mogelijke onzin die er is."