Memphis weer goud waard voor Lyon tijdens nipte zege in Franse derby

Memphis weer goud waard voor Lyon tijdens nipte zege in Franse derby

23-11-2018 22:58
68

Olympique Lyon heeft vrijdagavond een 1-0 zege geboekt op rivaal AS Saint-Étienne in de Derby Rhône-Alpes. Memphis Depay was met een assist opnieuw van grote waarde voor zijn ploeg.

De Oranje-aanvaller keerde na de Nations League-duels van het Nederlands elftal met Frankrijk en Duitsland met een goed gemoed terug bij zijn club. Die lijn kon hij doorzetten tegen Saint-Étienne. Uit een hoekschop van de voormalig PSV'er kopte Jason Denayer na een uur knap raak. Het was de eerste treffer van de Belg in dienst van Lyon.

De drie punten werden uiteindelijk met de nodige moeite over de streep getrokken na een rode kaart voor Rafael in de zeventigste minuut. De Braziliaanse rechtsback, concurrent van Kenny Tete, werd van het veld gestuurd na een keiharde charge op Yann M'Vila. Memphis werd kort voor tijd onder luid applaus naar de kant gehaald ten faveure van Bertrand Traoré.

Olympique Lyon klimt door de overwinning voor even naar de tweede plek in de Ligue 1, op twaalf punten achterstand van koploper Paris Saint-Germain. Dinsdag speelt Lyon weer voor eigen publiek, dan tegen Manchester City in de Champions League.