FIFA krijgt voorstel voor WK om de twee jaar: 'Speler kan dan vier WK's meemaken'

FIFA krijgt voorstel voor WK om de twee jaar: 'Speler kan dan vier WK's meemaken'

Gepubliceerd: zaterdag 24 november 2018 om 13:46za 24-11-2018 om 13:46

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) heeft bij de FIFA een voorstel ingediend om het WK om de twee jaar te houden. Dat meldt Alejandro Domínguez, voorzitter van de bond.

Domínguez kijkt met veel plezier naar de Nations League, maar komt met een alternatief voor meer competitieve interlands. "We hebben de FIFA voorgesteld om elke twee jaar het WK te spelen, in plaats van om de vier jaar", zegt de Paraguayaan tegen The Guardian. "In plaats van de Nations League tussendoor kunnen we gewoon verder gaan en elke twee jaar een WK spelen. Dat is voor iedereen beter."

Meer WK's zou met name goed nieuws zijn voor de spelers, meent Domínguez. "Als we naar een cyclus van twee jaar gaan, kan een speler vier WK's meemaken. Als we bij het huidige format blijven, zullen veel spelers er niet meer dan twee kunnen spelen."

Domínguez hoopt dat Europa zich op financieel en technisch gebied niet verder verwijdert van Zuid-Amerika en staat ook open voor deelname van ploegen van zijn continent aan de Nations League. "Ik heb altijd gezegd dat we samen moeten werken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: WK 2018

Poll

Elke twee jaar een WK?

(1132 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws