Ten Hag geeft Bayern weinig kans op 'Ajax-juwelen': 'Alle topclubs geïnteresseerd'

Ten Hag geeft Bayern weinig kans op 'Ajax-juwelen': 'Alle topclubs geïnteresseerd'

28-11-2018 14:38
71

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft niet de illusie dat hij na dit seizoen nog kan beschikken over Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt. Bayern München zou een van de clubs zijn die interesse heeft in de talenten, maar volgens Ten Hag is de kans klein dat Bayern (een van) de spelers binnenhaalt.

BILD spreekt van 'poker um Ajax-juwelen'. Volgens het Duitse medium maken 'de resultaten van de afgelopen weken duidelijk hoe dringend FC Bayern zichzelf moet herpositioneren'. Bayern zou voor zo'n 200 miljoen euro willen investeren en zou daarbij onder meer denken aan De Jong en De Ligt. "Alle top-zes clubs in Europa zitten achter Matthijs en Frenkie aan", reageert Ten Hag. "Ik zou ze graag langer bij Ajax houden, maar ik ben geen dromer."

Ten Hag beveelt het Ajax-duo van harte aan bij Bayern, maar denkt dat Bayern geen al te grote kans maakt om de twee binnen te hengelen. "Ik kan ook tegen Bayern zeggen: alle topclubs zijn in hen geïnteresseerd. En bij ons worden geen ontsnappingsclausules meer gehanteerd. De prijs wordt bepaald door Ajax. Dat geeft de club in ieder geval financieel een stukje planningszekerheid."

Volgens BILD verwacht Ajax met de verkoop van De Jong en De Ligt 150 miljoen euro te vangen. 'Als daar de 35 miljoen voor Pavard bij op wordt geteld, zou Bayern voor drie spelers al 185 miljoen euro neer moeten tellen', luidt de conclusie.