Van der Vaart vond het vroeger ook maar niks. Matthijs de Ligt juist weer wel

"Van der Vaart vond het vroeger ook maar niks. Matthijs de Ligt juist weer wel"

29-11-2018 09:14
14

De terugval van Guus Til in Alkmaar heeft misschien te maken met zijn nieuwe rol bij AZ. Het aanvoerderschap kost de middenvelder mogelijk (te) veel energie, zegt Martin Haar in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

Afgelopen seizoen was Til de grote revelatie van AZ. Hij scoorde veel en verdiende met zijn goede prestaties in de Eredivisie zelfs een oproep voor Oranje. Nu worstelt Til met zijn vorm. AZ-trainer John van den Brom zegt geen spijt te hebben van het feit dat hij Til tot aanvoerder heeft benoemd. "Ik kwam uit bij Guus. Omdat hij iemand is die wat zegt in de kleedkamer. Ook al is hij pas twintig. Natuurlijk heb ik het met hem ook over die band gehad en of dat invloed heeft op zijn spel. Dat is niet het geval."

Haar kent de twintigjarige Til van hun gezamenlijke periode bij Jong AZ. Samen werden ze met die ploeg kampioen van de Tweede Divisie. Haar vraagt zich af of de aanvoerdersband wel degelijk invloed heeft. "Er wordt wel wat van je gevraagd op zo'n jonge leeftijd. Niet voor niets worden daar ervaren jongens voor gevraagd."

"Van der Vaart vond het vroeger ook maar niks. Matthijs de Ligt juist weer wel. De pikorde is dit seizoen anders bij AZ door het vertrek van Weghorst en Jahanbakhsh."