FC Valt Tegen: Ayoub, Cassierra en 11 andere spelers die dit seizoen teleurstellen

FC Valt Tegen: Ayoub, Cassierra en 11 andere spelers die dit seizoen teleurstellen

Gepubliceerd: donderdag 29 november 2018 om 15:00do 29-11-2018 om 15:00

Laatste update: donderdag 29 november 2018 om 15:12do 29-11-2018 om 15:12

Dertien speelrondes is de Eredivisie inmiddels onderweg. Prima moment voor een tussenbalans: welke spelers op de Nederlandse velden stellen teleur? Wie hebben sinds augustus (nog) niet aan de verwachtingen voldaan? Dit is de dertienkoppige selectie van FC Valt Tegen. 

Hidde Jurjus (De Graafschap)
Het gepromoveerde De Graafschap hoopte ongetwijfeld dat verloren zoon Jurjus sinds zijn transfer naar Eindhoven in 2016 een betere keeper was geworden en dit seizoen daarme ook een belangrijke bijdrage kon leveren aan handhaving in de Eredivisie. Niets is minder waar: Jurjus blundert wekelijks. 

Tom Beugelsdijk (ADO Den Haag)
Afgelopen jaar de rots in de branding bij ADO, dat tot grote hoogtes steeg in de competitie en op een fraaie zevende plaats eindigde. Dit seizoen loopt het voor geen meter met het elftal van Fons Groenendijk. Zonder Nasser El Khayati had ADO waarschijnlijk stijf onderaan gestaan. Beugelsdijk pakt kaart na kaart en is door Groenendijk inmiddels op bank gezet. 

Dave Bulthuis (sc Heerenveen)
Linksback spelen, daar had Bulthuis eigenlijk geen trek meer in, liet hij bij zijn transfer naar Heerenveen weten. De verdediger mag blij zijn dat hij überhaupt nog een basisplaats heeft in Friesland. De achterhoede van Heerenveen rammelt aan alle kanten en dat heeft grotendeels te maken met de missers van Bulthuis. 


Darryl Lachman (PEC Zwolle)
Na het wegvallen van Dirk Marcellis hoopte PEC-trainer John van 't Schip dat hij op de routine van zomeraanwinst Darryl Lachman kon rekenen. Helaas: Lachman stapelde dit seizoen fout op fout, raakte zijn basisplaats kwijt en werd deze week zelfs uit de selectie verwijderd vanwege 'onprofessioneel gedrag'. 

Guus Til (AZ)
Acht maanden geleden maakte Til zijn debuut in het Nederlands elftal. Waar is het sindsdien misgegaan met de twintigjarige middenvelder? Til werd in de zomer door AZ-trainer John van den Brom benoemd tot captain. Sindsdien is hij geen schim meer van de speler die in het seizoen 2017/18 elf keer scoorde. 

Clint Leemans (PEC Zwolle)
Afgelopen seizoen was Leemans de grote man bij VVV-Venlo, dat zich dankzij de treffers en assists van de middenvelder moeiteloos handhaafde op het hoogste niveau. PEC betaalde een flink bedrag voor de voormalig PSV'er. In Zwolle deelt Leemans dit jaar in de malaise. 


Yassin Ayoub (Feyenoord)
Na jaren uitblinken bij FC Utrecht maakte Ayoub afgelopen zomer dan éindelijk de stap naar een topclub. Zijn avontuur in Rotterdam-Zuid is voorlopig een ramp. Ayoub stond niet één keer in de basis bij Feyenoord. Zes keer liet trainer Giovanni van Bronckhorst hem invallen. Nu al wordt er in de wandelgangen gesproken over een vertrek. 

Mateo Cassierra (FC Groningen)
Twee seizoenen op rij scoorde Cassierra aan de lopende band namens Jong Ajax. Afgelopen zomer was het voor de Colombiaanse spits tijd om z'n vleugels te spreiden en het te laten zien bij een club in de Eredivisie. Wat Cassierra tijdens de eerste maanden van het seizoen heeft laten zien in Groningen, valt niet mee. Hij scoorde één keer en verprutste vooral veel kansen. 

Bjorn Johnsen (AZ)
Dat het voor scouts lastig is om in te schatten of een speler op een iets hoger niveau óók uit de verf komt, blijkt opnieuw in het geval van Johnsen. Bij ADO Den Haag was de Noorse targetman in fenomeen. In Alkmaar heeft Johnsen moeite om aan te haken. AZ-trainer John van den Brom kiest inmiddels liever voor Mats Seuntjens op 9Hij is eigenlijk een middenvelder. 

Tomas Necid (ADO Den Haag)
Johnsen verkaste na het nodige gekissebis naar Alkmaar en Necid werd eind augustus gepresenteerd als zijn gedroomde opvolger. Eerder maakte de Tsjech veel indruk bij PEC Zwolle. Nu wil het niet lukken in Den Haag. In negen duels scoorde Necid pas één keer voor het moeizaam draaiende ADO.


Jannik Pohl (FC Groningen) 
Tom van Weert ging, Pohl kwam. Veel fans van FC Groningen zullen nog weleens terugdenken aan de negen doelpunten die Van Weert vorig seizoen maakte in het hoge Noorden. Van dergelijke aantallen kan Pohl enkel dromen. Hij valt haast wekelijks door de mand. 

Aras Özbiliz (Willem II)
Ook in Tilburg wordt Özbiliz achtervolgd door blessures. De voormalig buitenspeler van Ajax stond dit seizoen pas vier keer in de basis bij Willem II. Eén keer zag het er aardig uit. Dat was tegen Heracles Almelo (5-0). Sindsdien grossiert Özbiliz vooral in slechte voorzetten en mislukte dribbels. 

Sam Larsson (Feyenoord)
Dit seizoen is Larsson een vast gezicht in het flopelftal dat VoetbalPrimeur na elke speelronde produceert. Het lijkt simpelweg niet te werken tussen Feyenoord en de Zweeds. De flair die Samba Sam uitstraalde in zijn jaren bij Heerenveen is ogenschijnlijk verdwenen. Na een kleine opleving wekt Larsson nu vooral medelijden op. 

Welke namen mis jij in het rijtje? Wie heeft jou teleurgesteld tijdens de eerste dertien speelrondes? Deel het in de comments!

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie valt jou vooral tegen dit seizoen?

(3313 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws