Talpa laat zich horen na kritiek op Derksen: 'Hun mening niet altijd de onze'

Talpa laat zich horen na kritiek op Derksen: 'Hun mening niet altijd de onze'

29-11-2018 18:14 Laatste update: 18:31
88

Talpa heeft gereageerd op de ophef die is ontstaan na uitlatingen van Johan Derksen in Veronica Inside. Het bedrijf van mediamagnaat John de Mol benadrukt dat de mening van de analisten 'niet altijd de mening van de zender is'.

De twintigjarige voetbalsupporter Bowi Jong stuurde onlangs een brief naar de KNVB, waarin hij schreef dat hij zich stoorde aan het gebruik van 'homo' als scheldwoord op de voetbalvelden. Derksen sluit zich wat dat betreft bij Bowi aan, maar vindt niet dat er geen grappen over homo's gemaakt mogen worden en is van mening dat zij 'tegen een stootje moeten kunnen'. "Je bent niet meteen een homofoob als je een grap maakt. We zijn echt een beetje aan het doorslaan in dit land", zei Derksen. Zijn uitspraken zorgden voor veel ophef. 

Talpa laat aan NU.nl weten dat "de heren van Veronica Inside aan tafel zitten om hun mening te geven over voetbal en andere onderwerpen. Dit is hun mening en niet altijd de mening van de zender. Veronica vindt tolerantie voor homoseksuelen in de voetballerij uiteraard heel belangrijk."

Reactie Bowi Jong
"De pijn van vroeger borrelt op door deze uitspraak. Het gevoel van eenzaamheid en kwetsbaarheid dat jongeren toen hebben gehad of nu hebben, wordt op deze manier tenietgedaan", zegt Bowi. "Ik lach zelf echt wel eens om grapjes en heb heus wel zelfspot. Maar ik vind het kwalijk dat een heteroman van zeventig jaar oud gaat vertellen dat het allemaal wel meevalt om op hetzelfde geslacht te vallen."

De briefschrijver zegt dat Derksen niet tot de doelgroep van de brief behoort. "Het is gericht aan de mensen die zich wel bewust willen worden van dit probleem. Derksen gaat voor de kijkcijfers over de rug van kwetsbare jongeren en dat vind ik kwalijk. Hij wil zelf ook niet met mij in gesprek."

Lees ook: Sarcastische #SorryJohan trending na uitspraken van Derksen over homo's