Koeman voelt einde naderen ondanks Europees succes: 'Een dag of een week'

Koeman voelt einde naderen ondanks Europees succes: 'Een dag of een week'

30-11-2018 06:47 Laatste update: 08:45
10

Erwin Koeman denkt niet dat hij nog lang de hoofdtrainer van Fenerbahçe zal blijven. De 57-jarige trainer nam begin november op interimbasis het stokje over van de ontslagen Phillip Cocu, maar denkt dat Fenerbahçe spoedig een definitieve opvolger voor Cocu zal benoemen.

"Het kan een dag zijn of een week. Maar ik denk eigenlijk niet dat het veel langer gaat duren", deelt hij zijn verwachting in gesprek met De Telegraaf. Koeman denkt dan ook niet dat Fenerbahçe hem tot aan de winterstop de tijd zal gunnen. "Ik zie het wel, maar ik geloof niet dat het tot de jaarwisseling zal zijn. Dat kan ik me niet voorstellen, dat zijn nog zeven wedstrijden."

Of Koeman zelf mag blijven onder de nieuw aan te stellen trainer, weet hij niet. "Het is afwachten wat de club precies wil. Daar wacht ik op natuurlijk." De voormalig Oranje-international moet het doen met speculaties in de Turkse media en tast zelf in het duister. "Je leest wel eens wat, alleen is er nooit rechtstreeks aan mij gevraagd: wat wil jij?. Daarom verwacht ik dat het snel gaat gebeuren."

Europa League-succes
Koeman debuteerde met een punt in de kraker tegen Galatasaray en won de twee daaropvolgende wedstrijden, maar inmiddels is de stemming aan de Bosporus minder geworden. Na de nederlaag tegen Trabzonspor staat Fenerbahçe nog steeds vijftiende in de Turkse Süper Lig.

De grootmacht dwong donderdagavond tegen Dinamo Zagreb weliswaar Europa League-overwintering af, maar werd na de bloedeloze 0-0 tegen de Kroaten getrakteerd op een fluitconcert. "De mensen zien ons liever winnen dan gelijkspelen", concludeert de interim-trainer. "Maar we hebben er alles aan gedaan en zijn uiteindelijk gekwalificeerd voor de volgende ronde en daar was het allemaal om te doen."

Lees ook: Nog altijd geen voorstel van Fenerbahçe: 'Iedereen wil weten waar hij aan toe is'