Van 't Schip zet verdediger uit PEC-selectie: 'Dit wordt niet geaccepteerd'

Van 't Schip zet verdediger uit PEC-selectie: 'Dit wordt niet geaccepteerd'

30-11-2018 14:42 Laatste update: 14:43
37

John van 't Schip had geen andere keus dan Darryl Lachman uit de selectie van PEC Zwolle te verwijderen. Dat stelt de trainer vrijdag op de persconferentie voor De Graafschap-uit.

"Dit was niet goed, klaar", aldus Van 't Schip over Lachman, geciteerd door De Stentor. De verdediger deed er volgens zijn trainer te lang over om zich klaar te maken voor een invalbeurt tegen ADO Den Haag. Van 't Schip wil niet zeggen dat het een optelsom was. "Wel een belangrijk moment."

Na het incident sprak Van 't Schip de PEC-selectie toe. "De jongens weten dat je je moet houden aan de afspraken die gemaakt zijn. Dus ook dat je op tijd klaar moet zijn bij een invalbeurt. Bij Darryl was dat duidelijk niet het geval. Ik heb de rest van de spelers gezegd dat dit niet geaccepteerd wordt."

De negentienjarige Destan Bajselmani neemt zaterdag de plek in van Lachman. Van 't Schip: "Hij is geen centrale verdediger, maar meer een back. Hij doet het goed. In de voorbereiding heeft hij ook al met ons meegetraind. Dit is een beloning voor hoe hij zich in het tweede presenteert."