Ajax hoopt vurig op zege Feyenoord in topper: 'We doen het niet voor hen'

Ajax hoopt vurig op zege Feyenoord in topper: 'We doen het niet voor hen'

01-12-2018 08:50 Laatste update: 10:01
60

Justin Bijlow vindt het een aparte gedachte dat aartsrivaal Ajax zondag vurig op een zege van Feyenoord hoopt in de Eredivisie-topper tegen PSV. De Amsterdammers willen inlopen op de koploper uit Eindhoven.

"Maar we doen het niet voor hen, we doen het voor onszelf", zegt Bijlow, op wiens linkerarm de skyline van Rotterdam is getatoeëerd, tegen het Algemeen Dagblad. "Wij willen inlopen." Feyenoord staat respectievelijk dertien en acht punten achter op PSV en Ajax. "PSV is goed bezig, ze winnen vrijwel iedere week heel overtuigend. Maar geen enkele ploeg ter wereld is onverslaanbaar."

"Ook dat geweldige FC Barcelona uit 2011 en 2012 verloor wel eens", vervolgt de twintigjarige doelman. "PSV heeft goede spelers, maar die hebben wij ook. We willen hun zegereeks stoppen in De Kuip. We zullen daarvoor wel top moeten zijn. Niet 20 minuten, zoals vorige week tegen FC Groningen, maar 90 minuten."

Het seizoen van Bijlow gaat met pieken en dalen. Zo maakte hij een fout tegen Ajax die hem een nacht wakker hield. "Ik had voor dit seizoen al verwacht dat het met vallen en opstaan zou gaan. Natuurlijk hoop je van niet, maar bij jonge spelers zie je dat vaak. Ik moest best een beetje wennen aan het voetbal bij de 'grote' jongens. Bij een schot rennen ze op je af, bij hoge ballen springen ze tegen je aan. Dat gebeurde bij de jeugd bijna niet."