Advocaat speculeert over toekomst Robben: Ik zie hem daarheen gaan

Advocaat speculeert over toekomst Robben: "Ik zie hem daarheen gaan"

02-12-2018 22:02
39

Dick Advocaat sluit niet uit dat de toekomst van Arjen Robben in de Major League Soccer ligt. Zondag werd bekend dat de 96-voudig Oranje-international na tien jaar stopt bij Bayern München.

"Het is ook een fenomeen geweest, hè. Een geweldige speler!", zegt Advocaat bij Rondo van Ziggo Sport. "Ik hoorde hem op de radio zeggen: ik kijk wat er op me af komt en het moet bij me passen. Dan denk ik het eerste aan Amerika."

"Een geweldig land. Schweinsteiger is daarheen gegaan, die kent hij goed. Er zitten nog meer Duitse jongens. Ik zie hem daarheen gaan", aldus Advocaat, die niet denkt dat Robben ergens gaat cashen. "Voor het geld hoeft hij niet meer naar China." 

Youri Mulder sluit niet uit dat Robben bij Bayern vertrekt vanwege het grote aantal veteranen bij Der Rekordmeister. "Bij Bayern hebben ze te veel oudere spelers. Daar moet het mes gewoon in. Als hij in een iets jongere ploeg gespeeld had.." Advocaat sluit zich daarbij aan. "Maar het is voor een trainer ook moeilijk om dat soort jongens erbij te houden."