PSV slaat vleugels uit in Mexico met oude bekenden en topclub: 'Geweldig trots'

PSV slaat vleugels uit in Mexico met oude bekenden en topclub: 'Geweldig trots'

04-12-2018 08:43
34

PSV wil de Mexicaanse markt veroveren en doet dat met oud-spelers Carlos Salcido en Francisco 'Maza' Rodriguez als ambassadeurs. Dat bevestigt de Eredivisie-koploper op zijn website.

"We zijn er geweldig trots op dat Salcido en Rodriguez ons daar ter plaatse willen vertegenwoordigen", zegt commercieel directeur Frans Janssen, die namens de directie de Mexicaanse strategie vormgeeft. "Deze mannen twijfelden geen moment toen we ze vroegen en zetten zich graag voor ons in. Het zijn twee fantastische boegbeelden voor ons."

De directie van PSV wil na gedegen onderzoek naar de populariteit van PSV in Latijns-Amerika duidelijk zichtbaar worden in Mexico. "Het is duidelijk dat we daar ter plaatse zelf aanwezig moeten zijn om die belangstelling in PSV commercieel te vermarkten", stelt Janssen. "Dat staat voor ons vast. Hoe we dat exact invullen bepalen we op korte termijn, maar dat er een PSV-dependance in Mexico komt, dat is zeker."

Het Eindhovens Dagblad meldde al dat PSV gaat samenwerken met Chivas Guadelajara. "Ze hebben ons duidelijk gemaakt dat ze heel graag een vorm van samenwerking op willen tuigen", zegt Janssen. "Chivas is een enorme club in een voor ons hele interessante regio. En die regio doorbreekt grenzen, want ook in de USA zijn zij een topclub. De kennis van de markten daar willen ze graag  met ons delen en dat helpt ons enorm bij onze ambities."

Overigens zal PSV direct na het Eredivisie-seizoen voor een trip naar Mexico vertrekken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s