Amrabat 'nog geen bedreiging voor Vormer': Clasie kon het ook niet waarmaken

Amrabat 'nog geen bedreiging voor Vormer': "Clasie kon het ook niet waarmaken"

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 20:14di 04-12-2018 om 20:14

Sofyan Amrabat maakt de voorbije wedstrijden een prima indruk bij Club Brugge. De oud-Feyenoorder lijkt een serieuze bedreiging te gaan vormen voor Ruud Vormer, maar de Belgische oud-prof Eddy Snelders is het daar niet mee eens.

"Amrabat zit in een goeie periode, maar na anderhalve match is het veel te vroeg om conclusies te trekken", stelt Snelders in Het Nieuwsblad. "Jordy Clasie was vorig seizoen ook de coming man, maar kon het uiteindelijk ook niet waarmaken. Je kan moeilijk nu al zeggen - zeker gezien de lange inloopperiode die hij nodig had - dat Amrabat beter is dan Vormer of diens status kan claimen. Er is geen enkele garantie dat hij dit drie, vier weken na elkaar kan."

Volgens de analist moet Ruud Vormer zich nog niet al te veel zorgen maken. "Leko (trainer, red.) ziet ook wel dat het niet de Vormer is van de vorige twee seizoenen. Sinds de Gouden Schoen is het wat minder - dat zie je wel vaker. Hij heeft minder rendement en staat dus ter discussie. Maar op dit moment is hij nét niet slecht genoeg om hem eruit te zetten, hij brengt net voldoende om zijn plek te verantwoorden."

"En als Leko zijn kapitein eruit zet, zou hij sowieso ook commentaar op krijgen. Het is een stuk makkelijker om ­iemand als Siebe Schrijvers op de bank te laten. De manier waarop hij nu speelt - met Vormer niet op z'n beste positie, maar toch in de ploeg - is ook goed voor de gemoedsrust van de kleedkamer."

Plaats een reactie

Smithsonian +43365
dinsdag 4 december 2018 om 20:31
Ondankbare lambal.
Vind ik leuk
Dub_Rtd +5470
dinsdag 4 december 2018 om 20:32
Ook bij Feyenoord heeft ie wel 1 of 2 aardig potjes gespeeld en we weten allemaal hoe dat is afgelopen.
Vind ik leuk
Rodajc +18671
dinsdag 4 december 2018 om 23:47
Clasie is/was qua potentie ook gewoon beperkter dan Amrabat, Amrabat zie ik daar zeker slagen en mss nog wel een stapje naar bv. Franse subtop maken uiteindelijk.
Vind ik leuk
Splintair +2109
woensdag 5 december 2018 om 09:17
Beter dan frenkie!
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws