Van den Brom eist meer van nummer acht AZ: Dat kan gewoon niet

Van den Brom eist meer van nummer acht AZ: "Dat kan gewoon niet"

Gepubliceerd: donderdag 6 december 2018 om 16:43do 06-12-2018 om 16:43

AZ-trainer John van den Brom eist meer van zijn spelers. De Alkmaarders staan na de gevoelige nederlaag tegen Willem II (2-0) op de achtste plaats in de Eredivisie.

"Die achtste plek, dat kan gewoon niet", vindt Van den Brom, geciteerd door het Algemeen Dagblad. AZ speelt in de vijftiende speelronde tegen Fortuna Sittard. Als VVV-Venlo donderdagavond verliest van Feyenoord, stijgen de Alkmaarders een plekje. "Maar ook die zevende plek is niet iets wat we nastreven bij deze club."

In De Telegraaf stond maandag dat AZ een crisisberaad heeft gevoerd. "We hebben na de wedstrijd tegen Willem II lang gesproken met elkaar, dat klopt. Maar dan wordt daar direct een crisisberaad van gemaakt. Daar moet ik een beetje om lachen", reageert Van den Brom. "Het is normaal dat je na zo'n verloren wedstrijd lang met elkaar napraat lijkt me."

Een dag na het echec keek Van den Brom naar de statistieken. "Daarin viel het me op dat we 34 keer in het zestienmetergebied van Willem II waren geweest. We hebben ook zestien kansen gehad. Jeetje mina, als je dan niet scoort dan is dat ongelofelijk. Willem II creëerde nauwelijks kansen en scoorde wel twee keer. Voor mij is het pas crisis als we ook geen kansen meer creëren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wat wordt Fortuna Sittard - AZ?

(595 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws