Ten Cate komt razendsnel uit 'voetbalpensioen' en tekent contract in Abu Dhabi

Ten Cate komt razendsnel uit 'voetbalpensioen' en tekent contract in Abu Dhabi

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 20:33vr 07-12-2018 om 20:33

Laatste update: vrijdag 7 december 2018 om 20:49vr 07-12-2018 om 20:49

Henk ten Cate is razendsnel teruggekomen op zijn besluit om met pensioen te gaan. De Amsterdammer gaat aan de slag bij Al Wahda uit de Verenigde Arabische Emiraten.

De 63-jarige Ten Cate kondigde in mei - na zijn vertrek bij Al Jazira -  nog aan niet meer terug te keren in de voetballerij. "Zeg nooit nooit, maar hoe ik er nu tegenaan kijk was Al Jazira mijn laatste club. Ik heb 47 jaar rondgelopen in het voetbal. Het is mooi geweest", liet hij destijds weten. Een half jaar later maakt Al Wahda zijn komst bekend. Ten Cate begint volgende week bij de club.

Ten Cate stond eerder onder meer aan het roer bij Ajax, Go Ahead Eagles, Sparta, Vitesse en NAC Breda. Ook won hij als rechterhand van Frank Rijkaard bij FC Barcelona de Champions League in 2006 en was hij assistent bij Chelsea.

Bij Al-Wahda uit Abu Dhabi is Ten Cate de opvolger van Laurentiu Reghecampf. De Roemeen werd eind november ontslagen, nadat hij slechts één keer had gewonnen in zeven duels. Al-Wahda staat momenteel vijfde. De achterstand op koploper Al-Jazira bedraagt zeven punten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws