Ten Hag: 'Ik heb zelfs gehoord dat ze nog meer willen betalen voor De Jong'

Ten Hag: 'Ik heb zelfs gehoord dat ze nog meer willen betalen voor De Jong'

Gepubliceerd: zaterdag 8 december 2018 om 23:30za 08-12-2018 om 23:30

Laatste update: zaterdag 8 december 2018 om 23:47za 08-12-2018 om 23:47

Ajax-trainer Erik ten Hag zag dat Frenkie de Jong niet onder de indruk was van alle transferperikelen. De 21-jarige middenvelder speelde een prima pot tegen PEC Zwolle (1-4 zege) en pikte zelfs een doelpuntje mee.

"Ik vond hem geweldig. Hij is de speler die het op gang trekt bij ons. Andere spelers ook, maar vooral hij", steekt Ten Hag in gesprek met de NOS de loftrompet over De Jong. "Hij maakt ook een goal. Ik vond hem in de eerste fase supersterk spelen. Dan zie je dat hij onverstoorbaar blijft in deze situatie", doelt de coach op de berichten dat de middenvelder voor 75 miljoen euro naar Paris Saint-Germain vertrekt.

Ten Hag gooit zelfs nog wat olie op het vuur. "Of hij 75 miljoen euro waard is? Daar ga ik niet over. Dat is de markt. Het is een geweldige speler. Ik heb zelfs al gehoord dat ze misschien nog wel meer betalen", stelt de trainer, die de vraag krijgt van wie hij dat dan gehoord heeft. "Dat heb ik ergens gelezen. Van een kenner", krabbelt hij vervolgens iets terug.

Gesprek met andere club
De Jong ging in gesprek met FOX Sports al in op zijn toekomst. Volgens de Oranje-international is 'nog niets besloten'. Ook bij de NOS erkent De Jong dat zowel Ajax als zijn zaakwaarnemer wél met diverse clubs praat. Volgens de omroep zit hij komende week om tafel met een andere club dan PSG. "Ze zullen vast gesprekken hebben. Mijn zaakwaarnemer heeft wel meer gesprekken. Voor zover ik weet staat er komende week nog niks op de agenda."

De Jong krijgt de vraag of hij PSG een mooie club vindt. "Ik denk dat iedereen Paris Saint-Germain wel een mooie club vindt. Een goede club, een topclub. Ik ook. Maar er zijn nog een stuk of dertig clubs in het buitenland en Ajax is ook een topclub. Dus als je vraagt of ik Paris Saint-Germain een mooie club vind, zou ik ja zeggen."

Poll

Maakt Frenkie de Jong de goede keus met PSG?

(13736 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws