Verrek, als je dit kunt moet Larsson de lat wel een beetje hoger leggen

"Verrek, als je dit kunt moet Larsson de lat wel een beetje hoger leggen"

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 14:10zo 09-12-2018 om 14:10

Sam Larsson lijkt met een treffer tegen PSV en twee tegen VVV-Venlo eindelijk los bij Feyenoord. Foppe de Haan heeft wel een verklaring voor de matige start van de 25-jarige Zweed in De Kuip.

"Sam kan goed voetballen", zegt De Haan bij De Tafel van Kees op FOX Sports. "Ik heb hem ook wel laten testen. En daar bleek altijd uit dat hij fysiek heel matig was. Wat ik Sam bijna altijd kwalijk nam, is dat ik vond dat hij te weinig deed om zich écht te ontwikkelen. Dat is hij bij Feyenoord tegengekomen. Hij heeft echt tijd nodig gehad, het was erin en eruit."

"Maar met name PSV vond ik hem echt goed voetballen", vervolgt De Haan, die de linksbuiten bij sc Heerenveen onder zijn hoede had. "Toen was hij heel actief en heel dynamisch. Hij deed mee in het opjagen. Toen dacht ik: verrek, als je dit kunt moeten ze dat lat wel een beetje hoger leggen. Hij moet de lat hoger leggen, veel meer van zichzelf eisen. Want hij kan echt goed voetballen."

Het valt op dat Larsson vooral naar binnen toe gevaar sticht. "Hij is snel, maar niet echt snel. Hij is wel heel vaardig. Dus als je een spits hebt, dat je een één-tweetje kan maken, dat kan hij steengoed." Feyenoord neemt het zondag met Larsson op tegen FC Emmen. De aftrap is om 14.30 uur.

Poll

Wordt Larsson nu definitief een succes bij Feyenoord?

(486 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws