'Jongensdroom' voor verbaasde Kokcü: 'Ik keek even om mee heen. Ik?'

'Jongensdroom' voor verbaasde Kokcü: 'Ik keek even om mee heen. Ik?'

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 17:12zo 09-12-2018 om 17:12

Feyenoord-middenvelder Orkun Kokcü heeft intens genoten van zijn Eredivisie-debuut namens de Rotterdammers. Op bezoek bij FC Emmen (4-1) was de tiener direct van doorslaggevende waarde voor z'n club. Kokcü scoorde één keer en leverde een assist af op Steven Berghuis. 

"Dit is een jongensdroom die uitkomt, ik ben er blij mee", aldus de aanvallende middenvelder in gesprek met FOX Sports"Een goal en een assist. Beter kan niet, toch? Ik had er eigenlijk niet echt rekening mee gehouden, deze keer koos de trainer wel voor mij. Dan moet je er staan en ik denk dat ik er wel stond."

Op slag van rust viel Jens Toornstra geblesseerd uit in Emmen. Kokcü had niet direct verwacht dat Giovanni van Bronckhorst voor hem zou kiezen. "Ik liep samen met Yassin Ayoub en Renato Tapia warm. Na een minuutje riep de trainer mij. Ik keek even om mee heen. Ik? Hij wees naar mij, dus daarna honderd procent focus."

"Zenuwen? Niet echt, ik train al zolang met het eerste mee. Dan moet het tijdens een wedstrijd ook wel lukken. Het was een goed debuut, ik kan er met een goed gevoel op terugkijken."

Van alle transfergeruchten trekt Kokcü zich niets aan. "Ik wil basisspeler worden bij Feyenoord, dan zien we wel weer verder. Ik wil nu mijn debuut maken in De Kuip en dan uitbouwen tot basisspeler."

Lees ook: Clasie: 'Hoop dat we nog lang van hem kunnen genieten, fantastische speler'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws