Foto van onderhandelingen tussen PSG en kamp De Jong lekt uit: Bewust gedaan

Foto van onderhandelingen tussen PSG en kamp De Jong lekt uit: "Bewust gedaan"

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 22:48zo 09-12-2018 om 22:48

Laatste update: dinsdag 11 december 2018 om 09:43di 11-12-2018 om 09:43

Henk Timmer denkt dat de transfer van Frenkie de Jong naar Paris Saint-Germain zo goed als rond is. De zaakwaarnemer baseert dat op de foto die afgelopen vrijdag in De Telegraaf stond. De Jong's zaakwaarnemer Ali Dursun werd in de Harbour Club in Amsterdam gespot met de technische afdeling van PSG. Veelzeggend, zegt Timmer.

"Als je en plein public met de hele entourage gaat zitten, dan wíl je ook gezien worden", zegt Timmer bij Studio Voetbal. "Als die 75 miljoen euro naar buiten komt, denk ik dat het wel klaar is. Of het waar is (de 75 miljoen, red.) weet ik niet, dat weet Marc Overmars."

Pierre van Hooijdonk heeft een andere mening. "Ik denk niet dat het een gelopen koers is. Je kunt altijd gefotografeerd worden. Het is niet handig als je in de Harbour Club gaat zitten. Als je gefotografeerd wil worden, zou het kunnen om bij een andere club nog iets los te krijgen."

Arno Vermeulen sluit zich aan bij Van Hooijdonk. "Ik geloof echt dat er een heel serieuze andere kandidaat is. Ik denk dat City hem heel graag wil hebben en kan betalen. Iedereen speelt spelletjes in dat wereldje. Iedereen kan er baat bij hebben. PSG kan er baat bij hebben om zo'n foto uit te laten lekken, maar ook Frenkie de Jong. Dan wordt de rest misschien wakker."

"Het is een spel", vervolgt de NOS-commentator. "Als je écht niet wilt dat dit naar buiten komt, ga je daar niet zitten. Dan huur je een kamer op de zesde verdieping van het Hilton Hotel. Het is echt bewust gedaan."

"Ik denk dat het een slimme zet is geweest om Maxwell erbij te betrekken, een oud-speler van Ajax", zegt Timmer. "Hij is natuurlijk de technisch directeur, maar er zit ook nog iemand anders bij die beslist. Je las ook in de Engelse kranten dat de trainer van Manchester City niet blij was dat de club een stap terug heeft gedaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Paris Saint-Germain is de juiste club voor De Jong

Eens
28%
Oneens
72%
(114 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws