'Guardiola ziedend op City: Engelsen zegden bezoek aan Ajax op laatste moment af'

'Guardiola ziedend op City: Engelsen zegden bezoek aan Ajax op laatste moment af'

Gepubliceerd: zondag 9 december 2018 om 00:01zo 09-12-2018 om 00:01

The Daily Mirror voegt zaterdagavond het volgende hoofdstuk toe aan de transferperikelen rond Frenkie de Jong. De Engelse boulevardkrant claimt dat Manchester City-manager Pep Guardiola 'razend en gefrustreerd' is nu hij de Ajax-middenvelder dreigt mis te lopen.

De Jong is namelijk hard op weg naar Paris Saint-Germain, al gaf de Oranje-international zelf nog niets prijs. De Franse kampioen wil volgens De Telegraaf liefst 75 miljoen euro betalen. Dat nieuws viel rauw op het dak van Guardiola, die er na een 3,5 uur durend gesprek met De Jong van overtuigd was dat een transfer naar het Etihad Stadium een kwestie van tijd was.

Een delegatie van City zou donderdag naar Nederland vliegen om een deal van 75 miljoen euro te bespreken. Luttele uren voordat ze op het vliegtuig zouden stappen, besloot de Premier League-kampioen het bezoek echter uit te stellen, schrijft The Mirror. Dat opende de deur voor PSG, dat razendsnel handelde en technisch directeur Antero Henrique en Maxwell naar Amsterdam stuurde om een deal te beklinken.

De exacte reden waarom City op het laatste moment terugkrabbelde is niet duidelijk, maar het zou te maken kunnen hebben met de vrees voor sancties vanwege het niet naleven van de Financial Fair Play-regels. Daar heeft Guardiola evenwel geen boodschap aan. De Spanjaard ziet na Jorginho en Fred wéér een 'toptarget' door zijn vingers glippen.

De klap is extra groot voor Guardiola, omdat De Jong na het intensieve onderhoud bereid was om de interesse van clubs als FC Barcelona te laten schieten. Nu lijkt de 'topkandidaat' van City dus op weg naar PSG, waardoor City nog steeds naar een opvolger zoekt voor de 33-jarige Fernandinho.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws