Vijfvoudig doelpuntenmaker van Jong Heracles: 'Balen dat ik weg moest bij PSV'

Vijfvoudig doelpuntenmaker van Jong Heracles: 'Balen dat ik weg moest bij PSV'

11-12-2018 19:17
14

Heracles Almelo-spits Joey Konings wist maandagavond niet wat hij meemaakte. De Brabander deed mee met het tweede elftal en scoorde vijf keer tegen Achilles '29, dat uiteindelijk met een 20-0 nederlaag terugkeerde naar Groesbeek.

Konings en zijn ploeggenoten hadden te doen met de doelman van Achilles. Ze wilden hun tegenstander dan ook niet herinneren aan de beruchte documentaire over de Groesbeekse club. "Natuurlijk is die uitspraak van de trainer van Achilles '29 een paar keer herhaald, maar niet rechtstreeks in het gezicht van die keeper", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. "Daar hebben we alleen maar tegen gezegd: het ligt niet alleen aan jou."

De twintigklapper op maandagavond is voor Konings een merkwaardig hoogtepunt van zijn eerste half jaar in dienst van Heracles. Afgelopen zomer kwam hij over van Jong PSV en tekende hij een contract tot medio 2020. "Natuurlijk had ik er moeite mee dat ik weg moest bij PSV", laat de jeugdinternational van Oranje weten. "Maar de aanpassing in Almelo valt reuze mee."

Lees ook:  Bizarre 20-0 zege van Heracles Almelo: 'Voor ons niet leuk, voor hun niet leuk'

Lees ook: Verklaring voor 20-0: 'Veel jeugdspelers, autopech en amper een warming-up'