'Voor Heitinga of Van Bommel is het logischer om in te stromen, ik moet vechten'

'Voor Heitinga of Van Bommel is het logischer om in te stromen, ik moet vechten'

11-12-2018 20:30
8

Tomas Galásek is momenteel assistent-bondscoach van Tsjechië, maar hoopt ooit op eigen benen te staan. De oud-middenvelder van Willem II en Ajax heeft tot dusver echter nog niet veel geluk, vertelt hij.

Galásek beëindigde in 2012 zijn actieve loopbaan, waarna hij voornamelijk amateurteams onder zijn hoede had. "Dat was leuk, maar ik wilde hogerop", vertelt hij aan ELF Voetbal. "Ik heb toen gekeken of ik in Nederland, Duitsland of Tsjechië aan de slag kon, maar veel clubs kijken vooral naar de ervaring die je als trainer hebt. Ik had die alleen op amateurniveau."

"Voor iemand als John Heitinga of Mark van Bommel is het logischer dat je als clubman bij Ajax of PSV instroomt en dan steeds stappen maakt als trainer", vervolgt Galásek. "Ik moet meer vechten voor mijn kansen. Ik heb nog met Willem II en Banik Ostrava over een rol als assistent gesproken, maar in beide gevallen ging het niet door."

Galásek doet nu ervaring op bij Tsjechië, maar wil meer. "Misschien wel in Nederland. Mijn vrouw heeft groen licht gegeven om ooit terug te keren naar Nederland, haha." In de Eredivisie werkte de Tsjech met Co Adriaanse, Ronald Koeman en Danny Blind. "Co wist precies op welke positie een speler het best tot zijn recht kwam. Ook al was dat soms verrassend voor de speler. Hij kwam ook vaak verrassend uit de hoek. Co liet ons ooit naar korfbal kijken om te zien hoe zij elkaar verdedigden."

Lees ook'Benieuwd of Ajax kan winnen, ze kunnen verder komen dan wij met Koeman'