Feyenoord reageert op brief vanuit Ajax-directie: 'Een brief voor de bühne'

Feyenoord reageert op brief vanuit Ajax-directie: 'Een brief voor de bühne'

12-12-2018 14:46 Laatste update: 15:03
108

Feyenoord is niet van plan dit seizoen Ajax-supporters toe te laten bij de Klassieker in de Kuip. In een reactie laat Feyenoord weten dat het de bedoeling was om volgend jaar de discussie over uitspporters weer op te starten.

Volgens de Supportersvereniging Ajax heeft de Ajax-leiding brieven gestuurd naar Rotterdam en Den Haag, waarin het eist dat supporters van de club toegang krijgen tot uitduels met Feyenoord en ADO Den Haag. De vanuit de Ajax-directie verstuurde brief wordt door Feyenoord omschreven als 'een brief voor de bühne, wellicht om de eigen achterban tevreden te stellen', zo meldt het Algemeen Dagblad.

Gesprekken over het toelaten van uitsupporters staan voor volgend jaar gepland. "Deze gesprekken, zo is eind oktober ook gemeld, werden vorig jaar ook al weer opgestart, maar zijn weer 'on hold' gezet na ongeregeldheden tijdens de kampioenswedstrijd tussen PSV en Ajax", aldus Feyenoord.

Volgens de nummer drie van de Eredivisie blijft de insteek om vanaf seizoen 2019-2020 weer uitfans bij de Klassiekers te hebben. "Want voetbal is natuurlijk bedoeld om te spelen in de aanwezigheid van supporters van beide clubs. Dat geldt, vindt Feyenoord, ook voor de Klassieker, maar zoals aangegeven wel onder de voorwaarde dat dit onder normale omstandigheden kan en tegen acceptabele kosten en personele inzet voor zowel de clubs als overheden."