'Mooi ventje' Summerville maakt indruk bij Dordrecht: 'Genot naar hem te kijken'

'Mooi ventje' Summerville maakt indruk bij Dordrecht: 'Genot naar hem te kijken'

Gepubliceerd: donderdag 13 december 2018 om 14:54do 13-12-2018 om 14:54

Laatste update: donderdag 13 december 2018 om 15:22do 13-12-2018 om 15:22

Crysencio Summerville krijgt bij FC Dordrecht de kans om 'vanuit de luwte' weer 'lekker te gaan voetballen'. Trainer Scott Calderwood laat het veelbesproken Feyenoord-talent dan ook niet met de pers praten.

Dordrecht heeft er bewust voor gekozen Summerville niet met de pers te laten praten. "Die jongen heeft de laatste weken veel meegemaakt en er is veel over hem heengekomen. Hij is pas 17 jaar, ik denk dat wij hem nu gewoon moeten laten focussen op het voetballen", legt interim-trainer Calderwood uit voor de camera van RTV Rijnmond. "Publiciteit is leuk, maar laat hem nu eerst lekker vanuit de luwte gaan voetballen. Ik hoop dat hij zijn voeten laat spreken."

De oefenmeester van Dordt is te spreken over de 17-jarige buitenspeler. "Hij is een heel mooi ventje. Hij ziet er nog heel jeugdig uit, maar hij kan zo verschrikkelijk goed voetballen. (...) Het is gewoon een genot om naar die jongen te kijken. Het is wel seniorenvoetbal, dus er komt wel wat meer bij kijken. Maar als je ook in de training de kwaliteiten ziet die hij heeft, dat is mooi om te zien."

Over het incident bij Feyenoord, waardoor Summerville geschorst, beboet en uiteindelijk verhuurd werd, wil Calderwood het niet te lang hebben. "Jonge jongens maken wel eens verkeerde beslissingen of verkeerde keuzes, maar je moet zo'n jongen wel een tweede kans geven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws