Mols denkt dat clubs in de rij staan voor Venema: 'Van Nistelrooy had dat ook'

Mols denkt dat clubs in de rij staan voor Venema: 'Van Nistelrooy had dat ook'

16-12-2018 09:15
51

Voormalig FC Utrecht-topschutter Michael Mols heeft hoge verwachtingen van Nick Venema. Hij denkt dat de negentienjarige publiekslieveling ver kan reiken.

Mols had Venomenema een tijdje onder zijn hoede als assistent-trainer van FC Utrecht onder 19. "Op één onderdeel hoefde ik Nick niets te leren", zegt Mols tegen Voetbal International. "Zijn neus voor de goal. Ik zou willen dat ik iets meer van zijn scorend vermogen had gehad. Wat hij heeft, kun je niet aanleren. Je hebt het of je hebt het niet. Ruud van Nistelrooy had het, Klaas-Jan Huntelaar heeft het en Nick ook."

Mols denkt dat het niet lang duurt voordat clubs in de rij staan voor Venema. "Zeker als hij nog wat winst boekt in het meevoetballen. Zijn specialiteit is ook een beetje zijn probleem; bij zijn amateurverenigingen en ook bij Jong FC Utrecht was het recept altijd simpel: Nick kon voorin lekker balletjes afwachten. Als dat ding naar voren kwam, had hij genoeg aan zijn snelheid en doelgerichtheid."

Op dat vlak is dus nog werk aan de winkel. "In de Eredivisie, en wie weet ooit in een grotere competitie of Oranje, is dat anders", aldus Mols, die niet denkt dat de jonge spits naast zijn schoenen gaat lopen. "Deze jongen is zo stoïcijns. Het moet raar lopen wil hij niet heel ver komen."

Lees ookFC Utrecht-groeibriljant Venema: 'Leuker om naar Suarez te kijken dan naar Messi'