Courtois slaat terug naar ex-coach Simeone: 'Doet dat om zich populair te maken'

Courtois slaat terug naar ex-coach Simeone: 'Doet dat om zich populair te maken'

16-12-2018 09:47 Laatste update: 09:59
14

Thibaut Courtois heeft teruggeslagen naar Diego Simeone. De flamboyante oefenmeester van Atlético Madrid liet zich in de ogen van de 26-jarige Belg laatdunkend uit over hem en zijn werkgever Real Madrid.

"Courtois vertrekt naar Real Madrid en wint de prijs voor beste doelman ter wereld. Toen hij nog bij ons speelde, won Keylor Navas die trofee", zo hintte Simeone naar de geruchten dat de UEFA- en Gouden Bal-verkiezingen doorgestoken kaart zijn.

Courtois, die onder Simeone speelde bij Atlético, is niet blij met de uitspraken van zijn ex-coach. "Simeone bekritiseert Real Madrid om zich populair te maken bij de Atlético-aanhang", stelt de doelman. "Hij deelt altijd steken uit aan Real, omdat het de beste club ter wereld is. Toen ik de trofee van beste doelman ter wereld won, speelde ik nog bij Chelsea." Ook Luka Modric haalde al uit naar Simeone.

Clean sheet
Tijdens de benauwde 1-0 zege op Rayo Vallecano hield Courtois zaterdag de nul. In blessuretijd was de sluitpost belangrijk met een dubbele redding. Karim Benzema was trefzeker voor Real.