Algemeen directeur Edwin van der Sar met Slop (links) en Arisz

'Stille revolutie Ajax: macht verschuift door afwachtende houding Van der Sar'

'Stille revolutie Ajax: macht verschuift door afwachtende houding Van der Sar'

17-12-2018 07:46 Laatste update: 09:06
72

De Telegraaf gaat maandagochtend dieper in op het vertrek van financieel directeur Jeroen Slop bij Ajax. Volgens de ochtendkrant is er op de Amsterdamse burelen een stille revolutie gaande.

Waar het sportief voor de wind gaat, is er op directieniveau het nodige tumult. Operationeel directeur Rutger Arisz zou de grote boosdoener zijn, zoals Valentijn Driessen onlangs al aangaf. Door de afwachtende houding van algemeen directeur Edwin van der Sar slagen de bedrijfskundigen binnen de directie en raad van commissarissen erin om hun 'territorium te vergroten'.

'Buitenstaanders zonder voetbalgrond' zoals Arisz en president-commissaris Leen Meijaard zien kans de boel naar hun hand te zetten of zelfs over te nemen, schrijft De Telegraaf. Het wordt daarom interessant om te zien wie Slop opvolgt als financiële man. De krant roept op tot waakzaamheid bij de clubvertegenwoordigers in de bestuursraad. Het vertrek van Slop en diens bonje met Arisz zullen maandagavond besproken worden tijdens de ledenvergadering.

'Juist nu sportief alles crescendo gaat bij Ajax moet Van der Sar als algemeen directeur leiderschap tonen en conflicten niet uit de weg gaan, op hun beloop laten of afschuiven naar de rvc, maar in het belang van Ajax zelf beslissingen nemen', aldus De Telegraaf. 'Anders waait er in de organisatie binnen no time een zakelijke wind, die ervoor zorgt dat geen Ajacied meer zeker is van zijn positie.'