'Ajax heeft 'Neres-traject' in gedachten en moet circa 12 miljoen euro aftikken'

'Ajax heeft 'Neres-traject' in gedachten en moet circa 12 miljoen euro aftikken'

18-12-2018 11:32
211

Ajax-target Diego Lainez heeft een prijskaartje van circa twaalf miljoen euro. Dat melden Mexicaanse media dinsdag. Voetbal International weet dat Ajax de achttienjarige aanvaller van Club América 'al langere tijd intensief volgt'. 

Alles wijst erop dat Ajax van plan is om Lainez in januari naar Nederland te halen. VI meldt dat de Amsterdammers 'steeds enthousiaster zijn geraakt' over de kwaliteiten en de potentie van de linkspoot. 

David Neres kostte in januari 2017 ook circa twaalf miljoen. 'Voor Lainez ziet de clubleiding in Amsterdam ook een soortgelijk traject. Door hem in januari al naar Amsterdam te halen, krijgt hij net als Neres destijds de tijd om dit seizoen nog te wennen aan zijn nieuwe leefomgeving. Bij de Braziliaan pakte die aanpak zeer succesvol uit.'

Lainez zelf maakt er geen geheim van dat hij dolgraag naar Amsterdam wil verkassen. De buitenspeler is niet de enige beoogde winteraanwinst van Ajax. Ook  Lisandro Magallán lijkt onderweg naar Nederland. De stopper van Boca Juniors moest circa acht miljoen kosten.