Van Gaal: 'Het zijn allemaal Frenkie de Jongs, dat wreekt zich'

Van Gaal: 'Het zijn allemaal Frenkie de Jongs, dat wreekt zich'

19-12-2018 08:30 Laatste update: 09:35
26

Louis van Gaal ziet kansen voor Ajax tegen Real Madrid in de achtste finales van de Champions League. De voormalig bondscoach weet ook dat het rommelt bij de Spaanse grootmacht. 

"Ze hebben al een trainer ontslagen en de nieuwe trainer is vanuit de jeugd doorgeschoven", citeert De Telegraaf Van Gaal, die dinsdagavond een praatje mocht houden voor de Ajax Business Associates, een belangenvereniging van honderden Ajax-sponsoren.

Real ontsloeg Julen Lopetegui, de opvolger van Zinedine Zidane, dit seizoen al na drie maanden en koos daarna voor de onervaren Santiago Solari. "Het is afwachten of Solari dit kan managen. In het begin leek het daar wel op, maar Real heeft de laatste tijd weer enkele slechte resultaten neergezet."

"En de selectie wordt nu uit elkaar gereten. Ik denk niet dat Solari dit probleem gaat aanpakken, want die mogelijkheden heeft hij niet of hij heeft de guts niet."

Te veel Frenkies
Ook bij het team van De Koninklijke heeft Van Gaal z'n bedenkingen. "Ik denk nooit dat deze trainer ze als een team kan laten voetballen. Ze spelen 4-3-3 en hebben allemaal aanvallend ingestelde middenvelders, allemaal Frenkie de Jongs eigenlijk. Dat wreekt zich, want je kunt niet altijd maar risico's nemen op het middenveld. Dat heb je ook gezien bij Ajax - Bayern München."

Lees ook: Van Gaal analyseert Ajax: "Ik vind dat Ten Hag verder is dan Bosz"