Linssen: 'Het was verschrikkelijk, maar net als bij Ajax telt dat we door zijn'

Linssen: 'Het was verschrikkelijk, maar net als bij Ajax telt dat we door zijn'

20-12-2018 22:04
13

Bryan Linssen kan niet anders dan toegeven dat Vitesse 'verschrikkelijk heeft gespeeld' in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys. Vitesse won dankzij een goal van Martin Odegaard in de laatste minuut van de blessuretijd met 2-1.

Zodoende plaatsten de Arnhemmers zich ten koste van de Tweede Divisie-club uit Werkendam voor de kwartfinale. "En dat is wat telt", zegt Linssen tegen FOX Sports. "Dat telde gisteren bij Ajax en sc Heerenveen en dat telt bij ons ook. Het liefst beslis je de wedstrijd al in de eerste helft, maar dit zijn gewoon heel vervelende wedstrijden om te spelen voor een Eredivisie-team. Het was verschrikkelijk. Iedereen heeft verschrikkelijk gespeeld, ook ik."

Trainer Leonid Slutsky tilt niet al te zwaar aan het slechte spel. "Ook met CSKA Moskou heb ik dit soort wedstrijden gespeeld tegen teams uit lagere divisies. Dan speelden we wel eens gelijk of wonnen we nipt met 1-0. Je kunt wel zeggen dat je honderd procent geconcentreerd moet zijn, maar dat is bijna onmogelijk", aldus de Rus. Als ik de positieve punten moet zoeken, zeg ik: Odegaard heeft weer gescoord. Zijn vierde van het seizoen. Dat is al meer dan heel vorig seizoen."

De huurling van Real Madrid is opgelucht dat hij een verlenging wist te voorkomen. "We zijn niet trots op deze prestatie", stelt de Noor. "We wisten dat het heel zwaar zou worden. Zij hebben alles te winnen en wij alles te verliezen. Kozakken Boys mag trots zijn, maar wij zijn door en dat telt."