'Juve wil Barça aftroeven en praat met Ajax over transfer tot zeventig miljoen'

20 december 2018 om 22:55

Juventus probeert FC Barcelona de loef af te steken in de strijd om Matthijs de Ligt. De Oude Dame is met Ajax in gesprek over een transfer ter waarde van zo'n zestig à zeventig miljoen euro, zo meldt althans Tuttosport donderdag.

De Italiaanse sportkrant ziet dat de vraagprijs van Ajax steeds verder is opgeschroefd. Inmiddels kunnen of willen nog maar een handvol topclubs daaraan voldoen. Juve is de belangrijkste gegadigde. De formatie uit Turijn probeert De Ligt te overtuigen met het 'Ronaldo-effect', de ambities in de Champions League én zijn ervaren topverdedigers.

Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini en Andrea Barzagli kunnen als de perfecte mentoren dienen voor de negentienjarige Ajax-aanvoerder, meent Juventus. De Italiaanse kampioen schoof de drie onlangs al naar voren tijdens de uitreiking van de Golden Boy Award aan De Ligt. Al met al moet het de Oranje-international overtuigen om niet voor Barça, maar voor Juve te kiezen.

De Italianen zijn al in gesprek met Ajax, schrijft Tuttosport. De Amsterdammers zouden naast eerder genoemde transfersom proberen om de achttienjarige Moise Kean in de deal te betrekken.