Klopp jubelt na zege Liverpool: "Van Dijk is een fantastische speler"

21 december om 23:48
Laatste update: 22 december om 08:22

Liverpool-manager Jürgen Klopp prijst zich gelukkig met Virgil van Dijk na de 2-0 zege bij Wolverhampton Wanderers. Mede dankzij de uitblinkende Nederlandse verdediger gaan The Reds als koploper richting Kerstmis.

"Van Dijk is een fantastische speler", steekt Klopp de loftrompet in Engelse media. "De eerste goal was al briljant (van Mohamed Salah, red.) en de tweede, dat was goed gedaan! Beide goals waren briljant. Het was perfect voetbal, zeker op een avond als deze waarop het moeilijk is om verzorgd voetbal te spelen."

Liverpool heeft nu een voorsprong van vier punten op Manchester City, dat zaterdag Crystal Palace ontvangt. "Tot dusver is het een heel speciaal seizoen. 48 punten voor kerst is gekkenwerk", stelt Klopp. "Je hebt er waarschijnlijk 105 nodig om kampioen te worden, wie weet! We weten dat we sterk zijn en in goede vorm steken, maar we respecteren dat andere ploegen ook sterk zijn. Dus we plannen nog geen feestje voor de zomer."

Van Dijk zelf is blij met zijn eerste competitietreffer van het seizoen. "Dat was geweldig", stelt de aanvoerder van het Nederlands elftal. "Het was wel een best zware dag voor mij. Ik was een beetje grieperig en niet honderd procent. Maar we hebben hier gewonnen en dat is weer een belangrijke stap voor ons."