Van der Gaag: 'Dacht dat ik alles al had meegemaakt, maar dit spant de kroon'

Van der Gaag: 'Dacht dat ik alles al had meegemaakt, maar dit spant de kroon'

23-12-2018 09:55
14

NAC trok in een knotsgek duel met 4-2 aan het langste eind. Trainer Mitchell van der Gaag besefte na afloop nauwelijks wat hij zojuist had meegemaakt.

"Ik dacht dat ik dit seizoen alles al had meegemaakt", zegt Van der Gaag tegen Omroep Brabant. "Maar deze wedstrijd spant de kroon. Maar wel in ons voordeel, natuurlijk", doelt hij op de twee rode kaarten van de Friezen en het wegsturen van collega Jan Olde Riekerink. Ook de maker van twee NAC-goals, Mikhail Rosheuvel keek zijn ogen uit. "Ik heb nog nooit tegen negen man gespeeld."

Voor NAC lijkt de winterstop op het verkeerde moment te komen. De Brabanders pakten zeven punten in de laatste drie duels. "De winterstop is eigenlijk nog niet nodig", stelt Van der Gaag. "Maar misschien hebben we het ook wel nodig", vult Rosheuvel aan. "Het is een bewogen eerste seizoenshelft geweest. Nu kunnen alles op een rijtje zetten en knallend de tweede seizoenshelft ingaan." 

Mounir El Allouchi waakt voor gemakzucht bij de Bredanaars. "Leuk dat je zo de winterstop ingaat. Maar we staan nog steeds op dezelfde plek (zeventiende, red.). We zijn er nog lang niet, maar moeten wel zo doorgaan."

Lees ookKamphuis over vijf discutabele momenten in Breda: 'Dat was overduidelijk rood'