'Matennaaier' Lozano luistert niet naar Derksen en co: Echt heel veel schoppen

'Matennaaier' Lozano luistert niet naar Derksen en co: "Echt heel veel schoppen"

23-12-2018 12:00 Laatste update: 12:00
150

Hirving Lozano trekt zich niets aan van de kritiek op zijn spel en gedrag. Dat zegt journalist Daniel Reyes, die Lozano sinds z'n transfer naar PSV op de voet volgt namens Marca Claro. In Mexico wordt heel anders gekeken naar de 23-jarige vedette, legt Reyes uit aan VoetbalPrimeur.

Met name Veronica Inside-analist Johan Derksen richtte meermaals z'n pijlen op 'matennaaier' Lozano. De vleugelaanvaller van PSV zou er een sport van maken om tegenstanders in de Eredivisie kaarten aan te smeren. Tientallen verdedigers kregen geel of rood na een overtreding op Chucky. Reyes spreekt Lozano vrijwel wekelijks. "Hij luistert niet naar de kritiek van de Nederlandse media. Er is natuurlijk een taalbarrière, ook daarom bemoeit-ie zich er niet mee, maar Lozano krijgt in zijn ogen echt heel veel schoppen van tegenstanders."

"In Mexico is er totaal geen discussie over het gedrag van Lozano", vervolgt de reporter. "In Nederland spelen verdedigers ook harder. Er worden meer overtredingen gemaakt. Als Mexicaanse fans wedstrijden van PSV bekijken, zien ze dat Lozano héél vaak geraakt wordt. Ik denk dat Chucky geleerd heeft van zijn eerste seizoen. Hij probeert nu minder ruzie te maken met verdedigers. Al geloof ik wel dat hij beter speelt als hij boos is..."
Happy in Eindhoven
Reyes denkt niet dat Lozano nog lang te bewonderen is in de Eredivisie. "Waarschijnlijk is dit zijn laatste seizoen in Nederland, al zijn er zaken die er voor kunnen zorgen dat hij nog een jaar blijft. Hij is gelukkig in Eindhoven, z'n gezin ook. Dat is belangrijk voor Chucky. Lozano kan in Nederland een normaal leven leiden. In Mexico niet. Daar is hij een ster. Hij waardert wat-ie bij PSV heeft. Na het WK kreeg hij veel aanbiedingen, maar hij wilde blijven."

"De Spaanse competitie zou een mooie uitdaging voor hem zijn. Ik denk alleen dat FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid de enige ploegen zijn die veertig of vijftig miljoen voor hem kunnen betalen. Daarom verwacht ik dat-ie eerst naar Engeland gaat, naar een ploeg als Everton, Tottenham Hotspur of Arsenal."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!