Leverkusen licht aanstelling van Bosz toe: 'Heeft hij vooral bij Ajax bewezen'

Leverkusen licht aanstelling van Bosz toe: 'Heeft hij vooral bij Ajax bewezen'

23-12-2018 13:00 Laatste update: 13:13
16

Bayer Leverkusen gaat in zee met Peter Bosz, omdat de 55-jarige Nederlander in het verleden heeft bewezen dat hij zijn teams 'aanvallend, bevlogen voetbal' laat spelen. Technisch manager Simon Rolfes legt dat uit op de website van Leverkusen.

Zondagochtend werd bekend dat Bosz de opvolger wordt van de ontslagen Heiko Herrlich. "Bosz staat voor offensief en bevlogen voetbal, in een hoog tempo. Hij heeft bij al zijn trainersklussen laten zien een bijzondere passie te hebben voor het werken met jonge spelers. Peter past daarom uitstekend bij ons", legt Rolfes uit.

Jonge spelers uit eigen opleiding de kans geven én aantrekkelijk voetbal spelen is belangrijk bij Die Werkself, zegt Rolfes, zelf oud-speler van de huidige nummer negen van de Bundesliga. "Ons team zal profiteren van Bosz als trainer. Vooral bij Ajax heeft hij bewezen dat hij jonge spelers beter kan maken, een team kan smeden en ook internationaal kan presteren."

Met Ajax reikte Bosz in het seizoen 2016/17 tot de finale van de Europa League. Manchester United won de eindstrijd met 2-0. Bosz verkaste na één jaar naar Borussia Dortmund, waar hij het slechts vier maanden volhield. 

Lees ook: Bosz keert terug in de Bundesliga en stapt in bij Bayer Leverkusen