Kritiek op Van Basten na ontmoeting tijdens WK: 'Misbruikt door FIFA en Poetin'

Kritiek op Van Basten na ontmoeting tijdens WK: 'Misbruikt door FIFA en Poetin'

24-12-2018 20:28
44

Marco van Basten kreeg tijdens het WK in Rusland afgelopen zomer veel kritiek omdat hij op de koffie ging bij Vladimir Poetin en zelfs met hem poseerde. De oud-topspits van Ajax en AC Milan ziet weinig kwaad in het bezoek aan de Russische president, zegt hij bij de NOS.

Van Basten, toen nog hoofd technische ontwikkeling van de FIFA, bezocht Poetin samen met onder meer Gianni Infantino, de preses van de wereldvoetbalbond. Dat terwijl het Nederlandse kabinet Rusland aansprakelijk stelt voor het neerhalen van vlucht MH17.

"Ik begrijp de speciale band vanwege het vliegtuigschandaal, maar je kan beter met die mensen een relatie hebben om ze te beïnvloeden dan van een afstand zeggen: jij bent een slechterik", verdedigt Van Basten zich in Studio Voetbal.

"Onbegrijpelijk", vindt tafelgast Evgeniy Levchenko. "Onbegrijpelijk om daar als grootheid naartoe te gaan. Je bent misbruikt door de FIFA en Poetin." "Nee, er wordt een WK gespeeld en we worden als FIFA uitgenodigd om te praten over het toernooi", reageert Van Basten. "Het was een goed en geslaagd toernooi en de mensen hebben een leuke tijd gehad."

"Een verkeerd moment, verkeerde timing", benadrukt Levchenko nogmaals. "Als half-Rus-Oekraïner ben ik daar al vier jaar niet geweest." Van Basten vind dat 'in Oekraïne ook vreemde dingen gebeuren'. "Oekraïne valt geen andere landen aan", besluit Levcehnko.

Lees ookVan Basten voelde zich buitengesloten bij FIFA: 'Boban was beetje jaloers'

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s