Klaassen: Ik wist niet eens de namen van al m'n teamgenoten

Klaassen: "Ik wist niet eens de namen van al m'n teamgenoten"

25-12-2018 16:53 Laatste update: 21:51
46

Davy Klaassen kan met een goed gevoel terugkijken op zijn eerste maanden bij Werder Bremen. De middenvelder keek in de zomer uit naar zijn Bundesliga-move, maar vond het allemaal wel spannend.

"Het waren twee hectische dagen", vertelt Klaassen op de clubsite van Werder. "Het was een compleet nieuwe ervaring voor me. Op donderdagochtend zat ik bij de kapper in Manchester. Ik wist toen al dat ik van club zou veranderen en was blij dat alles rond was. Ik keek ernaar uit, maar was ook nerveus. Ik wist niet wat ik moest verwachten."

Wedden

Meer odds

Klaassen landde in Duitsland en had direct een goed gevoel. Nog geen 24 uur na zijn contractondertekening moest de middenvelder al aan de bak op het veld. "We speelden drie wedstrijden in vier dagen, inclusief de wedstrijd tegen Bielefeld nog geen 24 uur na mijn contractondertekening. Ik dacht: we zien wel, misschien speel ik een halfuur. Ineens vertelde de trainer me dat ik in de basis begon en zestig, dertig en zestig minuten zou spelen. Uff!"

"Dat was een grappige situatie. Ik wist niet eens de namen van al m'n teamgenoten. Die leerde ik in de dagen daarna. Het ging allemaal erg snel, maar het was goed voor me, want zo integreerde ik direct. Het doelpunt tegen Bielefeld hielp ook, ondanks dat het een oefenwedstrijd was. Het was speciaal, want ik had een half jaar niet gespeeld."