VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: centrale verdedigers

Gepubliceerd: donderdag 27 december 2018 om 12:00do 27-12-2018 om 12:00

Laatste update: vrijdag 28 december 2018 om 10:29vr 28-12-2018 om 10:29

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit erop en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de eerste competitiehelft samen te stellen! De komende periode bepalen jullie welke spelers tot de beste XI van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de centrale verdedigers. 

Voor de positie van centrale verdediger hebben we acht spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om een stem uit te brengen. De twee stoppers met het hoogste aantal stemmen krijgen een plek in de beste XI van de eerste seizoenshelft van 2018/19. Dit zijn de genomineerden. 

Nick Viergever (PSV)
Maakte de gevoelige overstap van Amsterdam naar Eindhoven en groeide bij z'n nieuwe club onmiddellijk uit tot basisspeler. Viergever, die nog op de eerste landstitel in z'n loopbaan wacht, stond zeventien keer in de basis bij winterkampioen PSV. 

Daniel Schwaab (PSV)
Samen met  Viergever vormt Schwaab een oerdegelijk defensief duo in de achterhoede van PSV. In de eerste zeventien competitieduels van het seizoen (zestien zeges, één nederlaag) incasseerde de Brabantse grootmacht slechts acht doelpunten. 

Daley Blind (Ajax)
De routinier voelt zich als een vis in het water bij 'zijn' Ajax. Trainer Erik ten Hag profiteert bovendien van de multifunctionaliteit van Blind die óók als linksback en controleur uit de voeten kan. Blind bekroonde een uitstekende eerste seizoenshelft met een hattrick (!) tegen De Graafschap. 

Matthijs de Ligt (Ajax)
Wekelijks bewijst de nog altijd pas negentienjarige De Ligt dat hij tot de grootste talenten ter wereld behoort. De potentie van de Ajax-captain is ongekend. Deze maand ontving hij in Turijn de Golden Boy Award 2018. Barça, Bayern, Juve en álle grote clubs uit Engeland willen hem hebben. 

Willem Janssen (FC Utrecht)
Dat Utrecht onder leiding van Dick Advocaat de opmars heeft ingezet op de Eredivisie-ranglijst, is ook voor een groot deel te danken aan zijn aanvoerder Janssen. Advocaat bouwt éérst defensieve zekerheid in, dáárna pas gaan de doelpunten tellen. Janssen kun je wel om een boodschap sturen. 

Nils Röseler (VVV-Venlo)
Met 24 tegengoals heeft VVV een van de minst gepasseerde defensies in de Eredivisie. De credits gaan vaak naar goalie Lars Unnerstall, maar ook zijn landgenoot Röseler doet het gewoon heel aardig. De 26-jarige stopper miste nog geen minuut in competitieverband. 

Wessel Dammers (Fortuna Sittard)
Promovendus Fortuna verbaast dit seizoen vriend en vijand. Twintig punten uit de eerste zeventien duels en een plek in het linkerrijtje: dat had zelfs de meest verstokte Fortuna-fan niet verwacht. Dammers, die net als Röseler élke minuut van de partij was, doet het uitstekend. 

Samir Memisevic (FC Groningen)
Eén van de weinige spelers die zich aan de collectieve malaise in Groningen onttrekt. Memisevic speelt een prima seizoen. De Bosnische stopper, die door trainer Danny Buijs soms óók op het middenveld wordt gebruikt, schijnt inmiddels in de belangstelling van Celtic te staan. 

Andere posities

Doelman

Linksback

Rechtsback

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie vond jij de beste centrale verdediger van de eerste seizoenshelft?

Nick Viergever (PSV)
9%
Daniel Schwaab (PSV)
11%
Daley Blind (Ajax)
6%
Matthijs de Ligt (Ajax)
63%
Willem Janssen (FC Utrecht)
2%
Nils Röseler (VVV)
1%
Wessel Dammers (Fortuna Sittard)
4%
Samir Memisevic (FC Groningen)
3%
(12299 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws