Update: Eintracht Frankfurt is overtuigd en haalt Rode definitief binnen

Update: Eintracht Frankfurt is overtuigd en haalt Rode definitief binnen

28-12-2018 09:49 Laatste update: 27-07-2019 13:24
25

Jetro Willems en Jonathan De Guzman krijgen na de winterstop gezelschap van Sebastian Rode. De 28-jarige middenvelder zat bij Bundesliga-koploper Borussia Dortmund op een dood spoor en keert op huurbasis terug bij zijn oude liefde Eintracht Frankfurt.

Beide clubs hebben het nieuws maandagavond wereldkundig gemaakt. Rode laat aan de clubsite van Eintracht Frankfurt weten 'dolgelukkig' te zijn met zijn terugkeer. "Ik heb alleen maar mooie herinneringen overgehouden aan mijn vorige tijd in Frankfurt (tussen 2010 en 2014, red.)", vertelt de zesvoudig Duits international over de regerend DFB Pokal-winnaar. "Het team heeft de afgelopen maanden goed gepresteerd en kan nog veel meer bereiken. Daar wil ik graag mijn bijdrage aan leveren."

Wedden

Meer odds

Rode verdiende in 2014 een transfer naar Bayern München, maar wist bij Der Rekordmeister nooit door te breken en vertrok twee jaar later naar Dortmund. Sinds de entree van trainer Lucien Favre is Rode buiten de boot gevallen. Dit seizoen kwam hij tot slechts twee optredens voor het tweede elftal van BVB.

Update 27/07, 13:21 uur: Sebastian Rode maakt definitief de overstap van Borussia Dortmund naar Eintracht Frankfurt. Het afgelopen halfjaar speelde de Duitse middenvelder daar al op huurbasis. "We hebben allemaal gezien hoe belangrijk Sebastian voor ons spel was. Hij is ook een jongen uit de regio en we hebben altijd gezegd dat we zulke spelers aan de club willen binden. Dat we daar nu in slagen, bewijst dat we de volgende stap zetten in onze ontwikkeling", aldus Eintracht Frankfurt-directeur Fredi Bobic op de website van de club.

Rode tekent in Frankfurt een contract tot medio 2024. Dortmund vangt naar verluidt vier miljoen euro voor de middenvelder.