10.000 euro in drie dagen ingezameld voor De Kogel: 'Kippenvel, zei hij'

10.000 euro in drie dagen ingezameld voor De Kogel: 'Kippenvel, zei hij'

31-12-2018 15:22 Laatste update: 21:24
31

De inzamelingsactie voor Leon de Kogel gaat als een trein. Na enkele dagen is er al ruim 10.000 euro ingezameld voor de oud-spits van FC Utrecht en Go Ahead Eagles, die afgelopen zomer zwaargewond raakte. Initiatiefneemster Carolien van Meel is overdonderd door het succes. 

Vrijdagavond besloot Van Meel via Doneeractie.nl geld in te zamelen voor De Kogel. Sindsdien stromen de bijdrages binnen. "Het slaat echt aan. Het zien van FOX en lezen van Voetbal International  over de situatie van Leon de Kogel deed mij echt wat. Toen besloot ik na overleg de doneeractie op te zetten", vertelt ze aan het Algemeen Dagblad

Wedden

Meer odds

De Kogel heeft haar inmiddels een berichtje gestuurd. "Hij zei het verschrikkelijk mooi te vinden wat ik doe en er kippenvel van te krijgen."

Benefietwedstrijd
"Elke euro is welkom dacht ik van tevoren. Ik hoop nu nergens meer op. Maar eind januari stopt de actie. Ja, ik verwacht door alle aandacht dat er nog wel wat geld bij gaat komen en hopelijk volgt in januari een benefietwedstrijd, daar gaat de supportersvereniging mee aan de slag."

De Kogel kampt sinds zijn auto-ongeluk op Malta met financiële problemen. Zijn Spaanse club UE Cornellà betaalt geen salaris meer en de verzekeringsmaatschappij van de taxichauffeur die het ongeluk veroorzaakte, reageert niet meer op brieven en telefoontjes.

Lees ook: Doneeractie van Utrecht-fans voor De Kogel: spits blut na hoge medische kosten