Nasri keert terug na dopingschorsing en tekent contract in de Premier League

Nasri keert terug na dopingschorsing en tekent contract in de Premier League

31-12-2018 18:06 Laatste update: 18:14
17

Samir Nasri keert terug in de Premier League. De 31-jarige Fransman heeft bij West Ham United een contract getekend tot het einde van het seizoen, met een optie voor nog een jaar.

Dat meldt West Ham maandag via de officiële kanalen. Engelse media wisten al dat de transfer rond zou komen, maar nu is het dan echt officieel. Nasri speelde in Engeland voor Arsenal en Manchester City. Laatstgenoemde club verliet hij in 2017 voor Antalyaspor. In Turkije werd zijn contract ontbonden vanwege de dopingschorsing, die de FIFA hem oplegde. 

Nasri zat dus een jaar zonder club, maar kreeg de afgelopen tijd de kans om zich te laten zien bij West Ham. "Je kiest een club en project vanwege de ambitie en ik denk dat West Ham alles heeft om een van de grootste clubs uit Londen te zijn", zegt Nasri op de clubsite van The Hammers. "Er zitten iedere thuiswedstrijd 60.000 mensen op de tribune."

"Het trainingscomplex is goed en de eigenaren willen investeren en een goed team bouwen. Alles is daar om goede dingen te laten zien. Ik kom terug in een mooie competitie en bij een prachtig team vol ambitie en ook nog bij een manager die ik ken. (Pellegrini, met wie hij samenwerkte bij City, red.). Het is de beste baan ter wereld en ik ben heel enthousiast."

Nasri werd in 2008 door Arsenal opgepikt bij Olympique Marseille. Na vier jaren bij The Gunners maakte hij de pikante overstap naar Man City, bij wie hij maar liefst zes jaar onder contract stond. In 2016 werd hij verhuurd aan Sevilla. Voor Antalyaspor speelde hij acht duels, waarna hij voor een jaar geschorst werd vanwege dopinggebruik.