NEC kiest voor Lindeman: Van zijn kennis en kunde kunnen we allemaal profiteren

NEC kiest voor Lindeman: "Van zijn kennis en kunde kunnen we allemaal profiteren"

Gepubliceerd: maandag 31 december 2018 om 19:27ma 31-12-2018 om 19:27

Laatste update: woensdag 2 januari 2019 om 15:53wo 02-01-2019 om 15:53

NEC heeft in de persoon van Michael Lindeman een performance manager aangesteld. Lindeman krijgt in Nijmegen de verantwoordelijkheid over de fysieke begeleiding van de spelers en adviseert de overige specalisten in het begeleidingsteam rondom het eerste en in de jeugdacademie, meldt de club.

"Met Michael halen we veel kennis en ervaring binnen op het fysieke terrein", ligt algemeen directeur Wilco van Schaik toe op de clubsite van NEC. "We willen bij N.E.C. graag de komende jaren toewerken naar een zo professioneel mogelijk klimaat rondom het eerste elftal. In het dagelijkse voetbal is de fysieke gesteldheid van spelers van groot belang en daarom hebben we deze extra investering gemaakt voor dit seizoen."

"Michael zijn primaire focus ligt op het eerste elftal, maar hij zal zeker ook zijn ervaring over gaan brengen op de overige specialisten rondom ons eerste elftal en in de academie", gaat Van Schaik verder. "Daarnaast hebben we Michael gevraagd ons aan het einde van een seizoen een advies te geven richting de toekomst. Michael zijn CV spreekt voor zich en van zijn kennis en kunde kunnen we allemaal profiteren."

Lindeman (54) heeft als performance manager een verleden bij onder meer Ajax, Hamburger SV, Fulham, het Poolse nationale team. Recentelijk was hij werkzaam bij Al Ahly in Egypte.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws