'Nerveus Tottenham hoort niets uit Eriksen-kamp en moet vedette mogelijk verkopen'

'Nerveus Tottenham hoort niets uit Eriksen-kamp en moet vedette mogelijk verkopen'

02-01-2019 13:17 Laatste update: 14:14
89

Tottenham Hotspur is 'bezorgd' over de ontwikkelingen rond Christian Eriksen - of beter gezegd, juist het gebrek aan nieuws vanuit het kamp van de 26-jarige sterspeler. Eriksen en zijn management hebben (nog) niet gereageerd op een contractvoorstel. 

De huidige verbintenis van Eriksen loopt over anderhalf jaar af. Spurs wil de Deense spelmaker dolgraag langer binden. Eerder slaagde Tottenham erin om onder meer Dele Alli en Harry Kane langdurig vast te leggen. Eriksen heeft al een tijdje een contractvoorstel op zak, weet The London Evening Standard

Tot op heden is er echter niet gereageerd op het aanbod. Inmiddels is er sprake van 'toenemende zorgen' bij Spurs; medio 2020 kan Eriksen immers transfervrij vertrekken. Mocht de international níet bijtekenen, dan ziet Tottenham zich mogelijk komende zomer al gedwongen om hem te verkopen. 

In september 2016 signeerde Eriksen een vierjarig contract in Londen. Sindsdien verdient hij een slordige 85.000 euro per week. Tottenham is bereid om het salaris van de stilist minimaal te verdubbelen, maar de club beseft dat grootmachten als - bijvoorbeeld - FC Barcelona en Real Madrid hem een veelvoud kunnen bieden. 

Eriksen (26) is al weken in bloedvorm bij Spurs. In de laatste vijf competitieduels van de huidige nummer twee van de Premier League was de Deen vier keer trefzeker. Dinsdagavond tekende Eriksen tijdens de 3-0 zege op Cardiff City voor één treffer.