Spurs na een half uur al klaar: Kane zet in minuut 2 fantastische mijlpaal neer

Spurs na een half uur al klaar: Kane zet in minuut 2 fantastische mijlpaal neer

01-01-2019 20:19 Laatste update: 02-01-2019 07:54
20

Voor Tottenham Hotspur is het nieuwe jaar vlekkeloos begonnen. Spurs moest zich op bezoek bij Cardiff City herstellen van de uitglijder tegen Wolverhampton Wanderers, maar hadden aan een klein half uur genoeg.

Harry Kane ging in Wales vrolijk door met waar hij in 2018 was gebleven: scoren. De aanvalsleider had in het vorige kalenderjaar liefst 34 keer raak geschoten in competitieverband en had slechts twee minuten nodig om zijn eerste treffer van 2019 binnen te frommelen. Hiermee heeft de WK-topscorer tegen 28 (!) Premier League-tegenstanders gescoord.

Binnen het half uur hadden ook Christian Eriksen en Heung-Min Son toegeslagen. De Deen schoot na een fraaie controle bekeken raak in de korte hoek en de Koreaan verschalkte doelman Neil Etheridge na een snelle uitval. Hiermee was de wedstrijd ook direct gespeeld. Spurs haalde de voet van het gaspedaal en hadden van de nummer 16 van de Premier League niets meer te vrezen.

De Noord-Londenaren komen met 48 punten op een voorlopige tweede plek en kunnen donderdag kijken hoe de kraker tussen nummer drie Manchester City en nummer één Liverpool afloopt. Vrijdag komt Spurs weer in actie, tijdens de FA Cup-wedstrijd tegen League Two-club Tranmere Rovers.