Update: 'NEC-spits Braken ziet tweede Deense transfer in jaar tijd afketsen'

Update: 'NEC-spits Braken ziet tweede Deense transfer in jaar tijd afketsen'

Gepubliceerd: zondag 6 januari 2019 om 11:32zo 06-01-2019 om 11:32

Laatste update: zondag 6 januari 2019 om 11:35zo 06-01-2019 om 11:35

NEC lijkt na anderhalf jaar afscheid te nemen van Sven Braken. De spits reist deze week niet met de Keuken Kampioen Divisie-ploeg af naar Spanje, waar een trainingskamp wordt belegd. Meerdere clubs hebben belangstelling voor Braken. 

Volgens Omroep Gelderland kan de voormalig speler van MVV en Almere City de overstap maken naar FC Den Bosch. Ook een niet nader genoemde formatie uit het buitenland heeft interesse in de 25-jarige Braken. In de zomer van 2017 kwam de spits over uit Almere. 

NEC is blijkbaar bereid om mee te werken aan een vertrek van Braken, die tijdens de eerste seizoenshelft goed was voor tien doelpunten. Dat heeft mogelijk te maken met de slechte financiële situatie in Nijmegen. NEC schreef in het seizoen 2017/18 rode cijfers. 

ForzaNEC stelt overigens dat van een transfer naar FC Den Bosch 'geen sprake meer is'. Volgens de fansite is een overstap naar het buitenland waarschijnlijker. Eind december wist Johan Derksen nog te melden dat de winterkampioen van de Keuken Kampioen Divisie de Limburger wilde aantrekken

Update 5/1, 19.37 uur: De transfer van Sven Braken naar het buitenland gaat niet door. De Nijmegenaren melden op hun eigen kanalen dat de clubs geen overeenstemming konden bereiken, waardoor de spits uit Maastricht na het trainingskamp dat NEC belegt weer aansluit bij de selectie van trainer Jack de Gier.

Update 6/1, 11.32: Het Deense Aarhus GF was volgens De Limburger de club die jacht maakte op Braken. De huidige nummer 10 van de Superligaen kwam er echter niet uit met NEC. Het is voor Braken al de tweede keer binnen een jaar tijd dat een verhuizing naar Denemarken niet doorgaat: tijdens de winterstop van het vorige seizoen was FC Midtjylland geïnteresseerd, maar ook toen kwam het niet van een transfer.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws